De vrijdagmiddagblogger - deel 5 Door: Rachel Eisen

Passie

 

Wat is jouw passie? Krijg jij die vraag wel eens en wat is dan je antwoord? Ik word eerlijk gezegd wel eens moe van deze vraag. Maar dat komt ook, omdat ik het wel een lastige vraag vind.

Ik ben werkzaam in het onderwijs en ben bezig om opdrachten te ontwikkelen voor leerlingen die helpen bij het maken van een studiekeuze. Daar komt zeker deze vraag in terug. 
En zeker, het is een relevante vraag. Maar als christen stel ik ook mijzelf de vraag maar wat wil Hij? Ook worstel ik soms met wat wil Hij en wat wil ik?
Zijn deze twee samen een? Of twee hele verschillende dingen?

Één van de opdrachten die leerlingen bij ons op school krijgen is een opdracht over een fiets. Welk onderdeel van de fiets ben ik en wat zegt dat over mij, de ander en het geheel. Het doet mij denken aan de verschillende onderdelen van het lichaam van Christus. Er is zelfs in de bijbel dus inspiratie te vinden voor een les over studiekeuze.

Maar wat als je nu niet weet wat jouw passie is. Ooit kreeg ik de tip om niet naar mijn passie te zoeken maar naar mijn interesses. Zo zou ik ook bij mijn passie terecht komen.

Abraham kreeg van God te horen dat zijn geloof hem werd aangerekend als een daad. Ik heb zo vaak de verhalen van Abraham gehoord en gelezen maar dit was me nog nooit opgevallen. 
Het betekent dan dat doen niet altijd doen is maar ook zijn.


Zijn zoals Christus. Zou daar niet ook de passie en het doen vandaan komen?

Welkom

Iedere zondag 10.00 uur

Adres samenkomst

Stationslaan 121, Harderwijk

Giften

NL77 RABO 0133 5150 95

Volg sefanja op

Facebook

Concept en ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Haagen Internet