De vrijdagmiddagblogger - deel 3 - Door: Hanneke Aerts

Ik word enthousiast van het ingenieuze van de schepping. Hoe alles met elkaar verbonden is en hoe alles ook weer lessen en liefde weerspiegelt naar ons leven. Steeds weer zie ik God in de natuur. En steeds weer ga ik er naar op zoek, kijk ik omhoog naar de bomen, buk ik me naar de dauwdruppels in het gras en dwaal ik door het bos. Ik zie Gods zorg voor ons in de details van al het moois wat Hij voor ons heeft geschapen. Van de teerheid van de bloemblaadjes tot de adembenemende stilte in een mistig ochtendbos. Als het kan zoek ik de bergen of de zee op en word ik geconfronteerd met de oneindige grootsheid van God. En daarmee het besef van bescherming en geborgenheid, omdat deze grote almachtige God mijn Vader is.

De seizoenen in de natuur zijn ook een voorbeeld voor ons eigen leven. Soms zijn er tijden van veel bloei en groei. Je ontwikkelt jezelf en gaat nieuwe uitdagingen aan. Je geniet van de energie die dat geeft.

Maar er zijn ook tijden van het afsluiten van fases of projecten, waarin je dingen los moet laten en de rust langzaam terugkeert. Misschien voelt het zelfs als verlies. Maar als je loslaat heb je je handen weer vrij om nieuwe dingen te kunnen ontvangen

En dan is er de winter waarin je in de rust bent. Misschien is het wel een beetje saai en lijkt er weinig te gebeuren in je leven. Om je heen zie je mensen gave dingen doen en jij lijkt in de wachtkamer te zitten zonder te weten wat hierna komt. Als we kijken naar de natuur dan lijkt alles kaal en doods, maar de natuur rust en wacht totdat het weer warmer wordt en er weer groei mogelijk is. Diep in de grond is al vernieuwing. Ontkiemde zaden wachten tot ze kunnen groeien.

Op een gegeven moment breekt de lente aan en wordt het warmer. Ideeën en kansen steken hun kopje boven de grond en groeien. Nu zie je wat er tijdens de winter is voorbereid.

Elk seizoen heeft zijn functie en in elk seizoen staat God naast ons. De seizoenen leren ons geduldig te zijn en hoop te houden. Om los te laten. Om te danken en te omarmen wat God ons geeft, hoe klein en onbelangrijk het soms ook lijkt. En als het dan lente wordt en daarna zomer, kunnen we gretig aanpakken wat God voor ons heeft. Dan kunnen we genieten en ons wentelen in de warmte van de zon.

 

Als het in de natuur winter is weten we zeker dat het ook weer lente wordt. Als het in jouw leven winter is grijp dan de lessen die de winter je wil leren vast en wacht geduldig tot de lente terugkomt en je de vruchten van je geduld en gebed ziet.

Terug naar de blog-pagina

Welkom

Iedere zondag 10.00 uur

Adres samenkomst

Stationslaan 121, Harderwijk

Giften

NL77 RABO 0133 5150 95

Volg sefanja op

Facebook

Concept en ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Haagen Internet