De vrijdagmiddagblogger van deze keer is Rachel Eisen

Ver weg of dichtbij

 

Wildplukken.
Dat leek mij een leuke nieuwe hobby. Ik las op Instagram dat sommige mensen alleen maar eten uit de wilde natuur aten en zag dat er allemaal cursussen over werden gegeven. Het leek mij reuze interessant. 
Nu begon ik met iets simpels. Vlierbessen plukken om daar sap van te maken. Ik had geen idee waar die struiken stonden en hoe ze er precies uitzagen. Na het uitgezocht te hebben op internet ging ik op zoek. Met enige schroom stapte ik de bosjes in en begon te plukken als een echte wildplukster. 

Daarna zag ik die struiken echt overal om mij heen. Niet ver weg maar heel dichtbij. Verbazend toch?

Dit had ik eerder willen ontdekken. 

 

Nu het bijna vakantietijd is, krijg ik de laatste weken regelmatig de vragen waar ik heen ga en wat ik wil gaan doen en zien tijdens de vakantie.
Het antwoord dat ik geef is niet heel exotisch. Wij staan binnen een half uur op de camping. Niet ver weg, maar dichtbij. 
 

In de vakantietijd, die eraan komt, lijkt het mij mooi om hierover na te denken.
Welke goede en minder goede dingen zijn er in mijn leven die ik misschien over het hoofd zie of niet herken? Waar ga ik heen en wat doe ik eigenlijk? 

Soms zijn dingen heel dichtbij en zie je ze niet.
Misschien heb je er geen oog voor of misschien herken je ze niet. 
Soms zijn dingen die ver weg lijken heel dichtbij. Je moet alleen je ogen open doen en echt kijken. Zien. En daarna een stap nemen.

Niet gelijk als een wildplukker volledig uit de natuur eten maar van een besje een sapje maken. Een kleine stap vooruit. 

 

Ik bid om open ogen zodat ik zie wat er om mij heen gebeurt in mijn leven maar ook in de wereld om mij heen. 
Ik wil leren om niet alleen met mijn natuurlijke ogen te kijken maar juist ook met mijn geestelijke ogen. Niet heel ver weg maar juist dichtbij. Benieuwd wat ik dan allemaal ga ontdekken.

Welkom

Iedere zondag 10.00 uur

Adres samenkomst

Stationslaan 121, Harderwijk

Giften

NL77 RABO 0133 5150 95

Volg sefanja op

Facebook

Concept en ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Haagen Internet