De vrijdagmiddagblogger - deel 2 Door: Rachel Eisen

Zaaien en oogsten

 

Is dit nu een tijd om te zaaien of te oogsten?
Ondanks dat er nu veel activiteiten niet doorgaan vraag ik me af of ik meer tijd heb dan anders? Thuiswerken, kinderen lesgeven en ervoor zorgen dat het huis netjes en fris blijft.

De vraag is: nu zaken wegvallen en je meer op jezelf en/of je gezin bent aangewezen, is dat nu een tijd om te zaaien of te oogsten? Wat heb je in de tijd voor corona in jezelf, je gezin en anderen gezaaid?
De verwachting vanuit de media is dat er na deze corona crisis veel scheidingen zijn maar ook dat er juist veel baby's worden geboren. Uit elkaar groeien of juist verbinden?

Waar besteed jij nu je tijd aan? Zit je achter eindeloze series Netflix of denk je aan plekken waar jij kunt zaaien? Wat zou jij graag willen oogsten?
Ondanks dat je nu misschien wat meer tijd hebt, moet je nog steeds kiezen hoe je met je tijd omgaat.

Joyce Meijer schrijft over de tekst die in Markus 4: 26-27 staat:

'Ook zei Hij: Zo is het Koninkrijk van God: als wanneer iemand het zaad in de aarde werpt en slaapt en opstaat, nacht en dag; en het zaad ontkiemt en komt op, zonder dat hij zelf weet hoe'.

Veel wat je doet, gebeurt in het dagelijkse leven. Je staat op en doet allerlei dingen tot je naar bed gaat. En tussendoor komt het zaad op. Alleen weten wij niet hoe. Alleen God weet dit.
Een mysterie, een geheim.

Hoe het gebeurt, dat weten wij dus niet. Dat het gebeurt wel. Wat zaai en oogst jij?

Welkom

Iedere zondag 10.00 uur

Adres samenkomst

Stationslaan 121, Harderwijk

Giften

NL77 RABO 0133 5150 95

Volg sefanja op

Facebook

Concept en ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Haagen Internet