De vrijdagmiddagblogger - deel 7 Door: Hanneke Aerts

Zout en licht

door Hanneke Aerts

 

Soms is het makkelijk om maar gewoon ‘gewoon’ te zijn. Net zo doen als de meeste mensen om je heen. Je leven zo goed mogelijk leven (en soms overleven). En vooral je hoofd niet boven het maaiveld uitsteken. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ is een veelgehoord spreekwoord in Nederland. We steken liever niet te veel af bij de rest en vallen liever niet te veel op door ons gedrag of ons uiterlijk. We zijn tevreden als we ons hoofd boven water weten te houden en redelijk ongeschonden de dagen doorkomen.

Maar dit is niet Gods bedoeling voor ons. God heeft meer voor ons dan ‘normaal en gewoon’. Hij heeft ons juist buitengewoon bijzonder gemaakt. Hij roept ons op om smaakmakers te zijn, om ons licht om ons heen te schijnen en om op te staan en te schitteren. Hij wil dat we een verschil maken in de wereld om ons heen en dat we ons niet conformeren aan de wereld, maar Hem volgen. Dat betekent soms dat je bepaalde dingen niet doet of juist wel. Dat betekent dat we actief aan de slag gaan met onze gaven en talenten. En dat betekent dat we ons hoofd boven het maaiveld uitsteken.

En ja, mensen zullen ons misschien apart vinden en niet altijd begrijpen, maar we zullen ervaren dat Gods weg vol van zegen en avontuur is. We hebben zoveel te geven, als we maar uit onze comfortabele zone durven te stappen. Durf jij anders te zijn? Durf jij te zijn wie God je gemaakt heeft?

Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt.
Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Matteüs 5:13-16

Welkom

Iedere zondag 10.00 uur

Adres samenkomst

Stationslaan 121, Harderwijk

Giften

NL77 RABO 0133 5150 95

Volg sefanja op

Facebook

Concept en ontwerp: Inzpire Design & Communicatie
Webdevelopment: Haagen Internet